Thursday, November 24, 2011
Sago Bersantan..lemak2 manis
Sagoo..memang kegemaran aku..entah apa berhantunya sagu ni. Letak dalam peti ais dan makan sejuk-sejuk...aduhhh, sedapnya!!!
Jomlah kita layan resipi mudah ni...
Sago Bersantan
1 cawan sago
3 cawan air
pewarna
- sago dibasuh dan rendam sekejap,didihkan air dan masukkan sago dan pewarna, kacau sehingga sago masak dan pekat. sejukkan.
Kuah Santan
2 cawan santan
6 sudu makan gula
1 sudu teh halba
sedikit garam
daun pandan
sedikit tepung beras( untuk pekatkan kuah)
- semua bahan dicampur, gaul sebati. masakkan atas api sederhana..sentiasa kacaukan untuk elakkan dari berketul sehingga kuah mendidih. sendukkan sago yang dimasak tadi menggunakan sudu ke dalam kuah..sedia untuk dimakan
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment